Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakontmossing.be ALLE INFO OVER HET ONTMOSSEN VAN DAKEN
Dakontmossing.be

Dakgoot reinigen

Vergeet je om je dakgoot te laten reinigen en raakt deze vervuild? Dan is de kans op beschadigingen groot. Wil je hoge kosten vermijden? Dan loont het om je dakgoot regelmatig te laten reinigen. Hier lees je alles over hoe een vakman te werk gaat en hoeveel dakgoot reiniging je doorgaans kost.

Ga snel naar:
Hoe dakgoot onderhouden?
Prijs dakgoot reiniging
Zelf dakgoot reinigen of vakman?
Vraag gratis je offertes aan

 

Hoe dakgoot onderhouden?

Een vervuilde dakgoot leidt tot verstoppingen, met een lekkage in de dakgoot en aangrenzende buiten- en binnenmuren als mogelijk gevolg. Dit vermijd je door een regelmatige reiniging van je dakgoten. Naast reiniging zijn er ook nog andere methoden om je dakgoot schoon te houden. Een overzicht:

 

1. Dak reinigen

Mossen, vuil, … kunnen vanaf het dak in de dakgoot terechtkomen. Een goede oplossing hiervoor is het reinigen en/of ontmossen van je dakbedekking. Wil je het dak dan nog voor langere termijn beschermen tegen wisselende weersinvloeden en mosvorming? Dan kies je daarnaast voor een dakcoating. Het reinigen, ontmossen en coaten van je dakbedekking kost gemiddeld € 30 – 45 per m² (excl. btw).

 

2. Dakgoot reiniging

Een vakman hanteert een aantal vaste stappen om een dakgoot te reinigen. Eerst zal hij losliggend vuil, bladeren, takjes, … handmatig verwijderen. Hierna wordt hardnekkig vuil weggehaald met water en een borstel. Het reinigen van een dakgoot kost je zo’n € 3 – 5 per lopende meter (excl. btw).

 

3. Dakgoot afschermen

Naast het reinigen van je dakgoot kan je zelf ook preventieve maatregelen nemen. Zo plaats je eventueel een boldraad- of bladbolrooster boven je afvoer in combinatie met gaas over de dakgoot zelf. Hierdoor heb je minder last van groen, ongedierte, … Een boldraadrooster kost je doorgaans € 1,50 – 15 per stuk. Voor dakgootafdekking houd je best rekening met prijzen vanaf € 27 per 3 meter.

 

Prijs dakgoot reiniging

Het reinigen van een dakgoot is een vrij budgetvriendelijke klus. Zo kost het doorgaans zo’n € 3 – 5 per lopende meter (excl. btw) als je een vakman inschakelt. De kosten zijn echter nog wel exclusief bijkomende werken, en wisselen ook enigszins van vakman tot vakman. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en geniet van gericht advies en prijzen op maat. Start je aanvraag hier.

 

dakgoot reinigen

 

Zelf dakgoot reinigen of vakman?

In principe is een dakgoot reiniging goed zelf uit te voeren, maar moet je wel over de juiste materialen beschikken. Daarnaast is het gevaarlijk werk als het om een hoog dak gaat en ben je niet per sé goedkoper uit dan wanneer je het aan een vakman overlaat.

Wil je dus kunnen profiteren van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatieve uitvoering waar je zelf de mouwen niet voor hoeft op te stropen? Dan schakel je beter een dakwerker in.

 

Snel dakgoot laten reinigen? Vergelijk offertes!

Wil je een dakwerker inschakelen voor het reinigen van een dakgoot? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Zo profiteer je van prijzen op maat, een correcte uitvoering, … Ook kan je zo gemakkelijk werkwijzen en uitvoertermijnen vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Dakwerk offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen