Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakontmossing.be ALLE INFO OVER HET ONTMOSSEN VAN DAKEN
Dakontmossing.be

Dak coaten

Je dak coaten is een ideale, dampdoorlatende methode om je dak jarenlang te beschermen tegen vocht en mosvorming. Zo behoud je de uitstraling van je dakbedekking, is de onderliggende dakconstructie beter beschermd en neemt de waarde van je woning toe. In dit artikel lees je alles over de soorten dakcoatings, de voornaamste voordelen en gangbare richtprijzen.

Ga snel naar:
Soorten dak coatings
Prijs dak coaten
Hoe dak coaten?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom je dak coaten?

Je zal je dak regelmatig moeten laten reinigen, ontmossen, … als je wil blijven genieten van een mooie uitstraling en een lange levensduur. Ben je echter op zoek naar een oplossing voor de lange termijn? Dan is een dakcoating een goede optie. Hiermee bescherm je jouw dak tegen wisselende weersinvloeden en hoef je minder vaak het dak op voor onderhoud.

Dak laten coaten door een dakwerker? Vind een ervaren vakman via onze gratis offerteservice.

dak coaten

 

Soorten dak coatings

In principe is er voor bijna elk type dak een specifieke soort dakcoating beschikbaar. Denk aan coatings voor poreuze ondergronden (betonpannen of sneldekpannen), coatings met een esthetische functie (kunstleien en keramische dakpannen), …

Daarnaast zijn er speciale coatings met extra functies. Zo kies je bijvoorbeeld voor een coating met een reflecterende beschermlaag, scheuroverbruggende coatings, …

Wat is de beste coating voor mijn dakbedekking? Een vakman geeft gericht advies op basis van je woonsituatie, wensen en budget. Start je aanvraag hier.

 

Prijs dak coaten

Hoeveel kost een dakcoating? Doorgaans hou je rekening met een richtprijs van € 30 – 45 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor het reinigen en coaten van je dak. Die kosten hangen wel sterk af van het type dakbedekking, de moeilijkheidsgraad van het werk, … Daarnaast verschillen prijzen ook van vakman tot vakman.

Geïnteresseerd in een prijs op maat? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

coaten dak

 

Hoe dak coaten?

Vooraleer een vakman je dak gaat coaten, zal hij eerst je dakbekleding grondig reinigen. Een kort woordje uitleg bij beide stappen:

 

1. Dakreiniging

Eerst moet het dak grondig worden gereinigd. Hiervoor gebruikt een vakman doorgaans een reinigingsmiddel en een hogedrukreiniger.

LET OP: dit geldt niet voor alle types dakbedekking. Eenmaal gereinigd moet het dak even opdrogen voor je het dak laat coaten.

 

2. Dakcoating

Is het dak eenmaal opgedroogd, dan begint een vakman met de coating. Door middel van een kwast, roller of een verfspuit brengt hij de coating in 2 lagen op de dakbedekking aan. Beide lagen moeten ongeveer een uur drogen.

 

Geld besparen voor dak coaten? Vergelijk offertes!

Dakcoating is geen goedkope klus. Wil je zoveel mogelijk geld besparen? Vergelijk dan voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar vergelijk je ook snel werkwijzen en uitvoertermijnen. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier:

 

 

Dakwerk offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen